سیگار کشیدن یکی از دشمنان اصلی بهداشت دهان و دندان است. اثرات سیگار کشیدن بر روی دندانها و بقیه دهان فراتر ازایجاد رنگدانه ولکه ها یا بوی بد دهان است. موضوع مورد توجه درباره بهداشت دهان و دندان افراد سیگاری تنها رنگدانه ها و از بین بردن آنها نیست، اثراتی که مصرف دخانیات و سیگار کشیدن بر روی لثهها، دندانها و ایمپلنتها دارد بسیار مهم است و بایستی به صورت دقیق بررسی شود.
مصرف دخانیات ارتباط نزدیکی با بیماریهای لثه مانند پریودنتیت دارد. لثه افراد سیگاری سطح بالاتری از باکتریهای بیماریزا را میزبانی می کند و در عین حال از توانایی دفاعی کمتری برای مقابله با حمله باکتریها برخوردار است، سیگاریها شانس بیشتری برای ابتلا به پریودنتیت دارندکه باعث از بین رفتن استخوان در اطراف دندان ها و در نتیجه حرکت و از دست دادن دندانها میشود.
تنها خطر ابتلا به پریودنتیت نیست که در افراد سیگاری افزایش می یابد، سیگار کشیدن همچنین به گسترش و پیشرفت بیماری سرعت میبخشد. این امر به این دلیل است که علائم اصلی پریودنتیت مانند تورم لثه و خونریزی در افراد سیگاری پنهان میماند و در نتیجه تشخیص و درمان را به تعویق می اندازد.
از سوی دیگر مصرف دخانیات پاسخ به درمانها و میزان موفقیتشان را به صورت قابل توجهی کاهش میدهد. تحقیقات نشان میدهند 80٪ بیمارانی که به درمانهای پریودنتال پاسخ نمی دهند سیگاری هستند.
سیگار کشیدن همچنین می تواند باعث از بین رفتن قطعات دندان و یا شکست ایمپلنتهای دندانی شود. در واقع مواد مضرموجود درتنباکو سیگار میتواند باعث بیماریهای اطراف ایمپلنت و از دست رفتن استخوان در اطراف آن شود.
به طور کلی میزان شکست ایمپلنت در بیماران سیگاری بین 4 تا 5 برابر بیشتر از حد متوسط است. این امر به دلیل عوامل تحریک کننده و ضد بهبودی دود است که مانع از اتصال صحیح ایمپلنت با استخوان می شود.
با توجه به تأثیرات منفی تنباکو در جذب صحیح و کامل ایمپلنت های دندانی، ما در کلینیک دندانپزشکی "گاندی"به بیماران توصیه میکنیم که مانند سایر روشهای درمانی و پروتزها در حین فرآیند ادغام ایمپلنتها سیگار و دخانیات را ترک کنند. ترک سیگار نتایج را حد زیادی تضمین میکند اما بهترین اقدام درنهایت ترک سیگار و دخانیات برای همیشه است.